Shockwave therapie – Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Holl – Westervoort
Header afbeelding

Wie zijn wij?

Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Holl in Westervoort. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal!

Shockwave therapie

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige  ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De bekendste medische toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves.

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Epicondylitis_radialis

Vormen van shockwave therapie

Er zijn meerdere vormen van shockwave therapie. Afhankelijk van het type klachten én van de aanwezige apparatuur zal uw therapeut kiezen voor een van onderstaande vormen:

Radiale shockwave therapie

Hierbij wordt de energie over een groter oppervlak verdeeld. Deze apparaten produceren een laag tot gemiddeld energieniveau. Radiale shockwaves zijn uitermate geschikt voor triggerpoints, peesontstekingen en hielspoor.

Gefocusseerde shockwave therapie

Deze vorm wordt ook wel ‘FSWT’ genoemd naar de Engelse benaming; Focussed Shockwave Therapy. Hierbij wordt de maximale energie bereikt op een specifiek geconcentreerd (gefocusseerd) punt in het lichaam. Deze apparaten produceren een gemiddeld tot hoog energieniveau. Dit is noodzakelijk bij behandeling van bot, CPPS, moeilijk behandelbare calcificaties, behandelingen rond de heup, alle aandoeningen die op radiale shockwaves onvoldoende reageren. (Geraadpleegd op 14-05-2017, van: http://www.shockwavenet.nl)

Toepassing binnen onze praktijk:

Wij gebruiken shockwave therapie bij de volgende klachten;

  • achillespeesklachten
  • hielspoor
  • verkalking in het schoudergewricht
  • in sommige gevallen bij andere peesklachten bijvoorbeeld; tenniselleboog, golferselleboog en iliotibiaal frictiesyndroom

 

Voor meer informatie over Shockwave therapie klikt u op de volgende link: ESWT