Perfect Pilates – Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Holl – Westervoort
Header afbeelding

Wie zijn wij?

Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Holl in Westervoort. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal!

Perfect Pilates

Een oude methode herontdekt en geperfectioneerd

Beroemdheden uit de sport-, film- en muziekwereld hebben het jaren geleden al ontdekt: Pilates, de eenvoudige oefenmethode voor een strak gestroomlijnd lichaam en meer kracht, lenigheid en balans.

Met Perfect Pilates©  is dit ook voor u binnen handbereik. Perfect Pilates©  is de bijna honderd jaar oude methode van Joseph Pilates, maar dan geperfectioneerd op basis van actuele wetenschappelijke inzichten . De oefenstof heeft betrekking op de diverse spierketens (rug, billen, buik en benen); het effect van de oefeningen is een verbeterd lichaamsgevoel, meer controle over de spieren, en hierdoor een verbeterde houding. Uiteindelijk ontstaat er een grotere belastbaarheid. Met Perfect Pilates© werkt u aan een sterker, leniger en strakker lichaam, met als bonus meer zelfvertrouwen.

Deze methode is heel goed toepasbaar in de fysiotherapeutische behandeling. De oefeningen worden helemaal op u toegespitst, zodat er een specifiek op uw klachten gebaseerd oefenprogramma ontstaat. Met deze individuele begeleiding kunnen we snelle en duurzame resultaten boeken.

Bij chronische rug-patiënten ontstaat er, door inactiviteit, vetweefsel in de diep gelegen spieren. Dit vetweefsel kan herstel belemmerend werken. Door middel van gerichte spiertraining wordt dit vetweefsel weer omgezet in spiercellen. Dit is aangetoond in een recent onderzoek dat in maart 2017 is gepubliceerd. Bij het zogenaamde ‘Powerhouse’ worden deze diepe spieren met name getraind en geactiveerd, dit maakt Perfect Pilates bij uitstek dé methode voor versterking van de (diepe) rugspieren.

Wilt u het volledige onderzoek lezen? Klik dan op de volgende link (pag. 16 t/m 21): Artikel intramusculair vet (KNGF)

Toepassing binnen onze praktijk:

Perfect Pilates wordt binnen onze praktijk ingezet bij onder andere de volgende klachten:

  • Aspecifieke nekklachten
  • Whiplash klachten
  • Aspecifieke rugklachten
  • Lage rug hernia
  • Schouderklachten
  • Revalidatie trajecten
  • (Sport)blessures
  • Houdingsgerelateerde klachten