Craniosacraal therapie – Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Holl – Westervoort
Header afbeelding

Wie zijn wij?

Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Holl in Westervoort. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal!

Craniosacraal therapie

Mijn naam is Janneke Borghans. Tot 2010 was ik werkzaam in de praktijk van Jan Simon als fysiotherapeute èn craniosacraal therapeute. In 2010 ben ik mijn eigen praktijk begonnen in Malden. Sindsdien ben ik , naast de behandelingen in mijn praktijk, ook werkzaam gebleven in Westervoort. Ik behandel bewoners van de Meridiaan en in de praktijk van Jan Simon Holl. Ik ben iedere vrijdag beschikbaar om een behandeling craniosacraal therapie te geven tussen 9.30 – 15.30 u. Een afspraak kunt u maken op telefoonnummer: 06-18715763 of mailen naar: jannekeborghans@planet.nl.

Craniosacraal therapie betekent letterlijk: cranio- kruin en sacraal- heiligbeen en is ontstaan vanuit de osteopathie. Binnen de Craniosacraal therapie zien we het lichaam als één geheel. Via het bindweefsel zijn alle structuren, zoals botten, gewrichten, spieren, zenuwen, bloedvaten en organen , met elkaar verbonden. Hierdoor kan het zijn dat de klachten zich op de plek van ontstaan uiten, maar het is ook mogelijk dat ze elders in het lichaam gepresenteerd worden. De oorzaak kan  fysiek zijn (bijvoorbeeld een oud litteken of ontsteking), maar het kan ook van emotioneel/psychische aard zijn.  Het bindweefsel is een prima opslagplaats voor onverwerkte emoties. Er kan zo een restrictie (blokkade) ontstaan, die zich in lichamelijke klachten vertaalt.

Toepassing binnen onze praktijk:

U kunt met de volgende klachten bij ons terecht voor craniosacraal therapie:

  • Hoofdpijnklachten
  • Pijnklachten aan het bewegingsapparaat die steeds maar weer terugkomen.
  • Buikpijnklachten (obstipatie, spastische darm e.d.)
  • Kaakklachten  (klemmen, tandenknarsen)
  • Hyperventilatie
  • (Chronische) vermoeidheid, verminderd energieniveau
  • Psychosomatische klachten
  • (beginnende) Dementie

Voor meer informatie klik op de volgende link: Craniosacraaltherapie.